Douglas picknicktafels

Toont alle 6 resultaten

Douglas picknicktafels van Houtenpicknicktafelkopen.nl

Ambachtelijk handgemaakte douglas picknicktafels van hout uit Gelderland van zware en degelijke kwaliteit. Onze picknicktafels zijn gemaakt van douglashout, hebben een plankdikte van ca. 5 cm en wegen rond de 150 KG. De douglas tafels kunnen hierdoor met gemak jarenlang mee, zijn oerdegelijk en zorgen vooral voor jaren zitplezier!

Douglas picknicktafel boomstam

Als je op zoek bent naar een picknicktafel waar de schors nog aan vastzit, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze variant ‘Dora’ is verkrijgbaar in 2,00 meter en 2,20 meter variant en heeft alles wat je van een boomstam picknicktafel verwacht. De boomstam picknicktafel is gemaakt van douglas hout. Dit is een duurzaam en sterk houtsoort, dat na verloop van tijd vergrijst. Zo heb je na een paar jaar een mooie, karakteristieke buitentafel staan waarmee je van het heerlijke buitenweer kunt genieten.

Voordelen douglas hout

Een picknicktafel van douglas hout heeft zo z’n voordelen. In de eerste plaats is dit type hout, in tegenstelling tot eikenhout, wat voordeliger. Dat heeft ook een reden: Douglas hout is een zachter houttype en zal dus minder lang meegaan dan eikenhout. Toch zal ook een douglas picknicktafel lang mee gaan: dat heeft te maken met het ‘kernhout’, dat wordt gevormd tijdens het leven van deze boom. Dit kernhout bevat veel hars, dat steeds is uitgehard. Hierdoor krijgen schimmels minder snel kans om zich te nestelen in de boom, waardoor het hout lang meegaat. Dit kan er wel voor zorgen dat je op hele hete zomerdagen misschien wat harsvorming op het oppervlakte gaat zien.

Douglas hout is een vrij recht en stabiel type hout. Het heeft een hele rechte nerf die heel fijn is. Er zitten ook weinig knoesten in, wat maakt dat de tafel minder zal ‘haken’ als je er op zit. Wij gebruiken douglas hout voor het maken van tuinmeubelen, maar je kunt douglas houten meubels ook prima voor binnen gebruiken.

Vele mogelijkheden voor bijzondere picknicktafels

Als je in plaats van een standaard vorm picknicktafel, liever een steuntje in de rug hebt, hebben wij ook Picknicktafels met rugleuning.
En voor een bijzondere, trendy uitstraling verkopen wij ook Picknicktafels met een stalen frame. Of bekijk al onze houten picknicktafels.

Duurzame houten tuinmeubelen

Deze douglas picknicktafels hebben van nature een hoge duurzaamheid en zijn daarom erg geschikt voor buitengebruik. In de buitenlucht zal het hout na verloop van tijd vergrijzen. Deze picknicktafels kunnen tot wel 15 jaar mee gaan!