Over ons


Het begin…

Al meer dan 150 jaar verkoopt onze familie hout. In onze traditionele zagerij zagen wij sinds halverwege de 19e eeuw met veel passie, plezier en vakmanschap dagelijks hout. Vroeger geheel handmatig in een diepe zaagkuil. Tegenwoordig met een bandzaag waarop stammen tot een diameter van 125 cm gezaagd kunnen worden. Het hout werd vroeger op stam gekocht, waarna de bomen werden omgehakt en tot en met eind jaren zeventig met het paard uit het bos gesleept. Tegenwoordig kopen wij boomstammen in, afkomstig van Nederlandse of Duitse productiebossen. Deze worden met een vrachtwagen gebracht en rijden we voor de ontspanning op onze paarden 😉

Houtwerkplaats

Onze houtwerkplaats waarin de boomstammen worden gezaagd

Probleem … of toch niet?

Traditioneel verkopen wij aan de bouw. Met de kredietcrisis braken ook voor ons spannende tijden aan. Van een drukke zagerij met veel personeel, zagen we opeens dat onze omzet fors terug liep… en moesten we drastisch ingrijpen.

Achteraf was het misschien wel noodzakelijk. En een geluk bij een ongeluk. Het dwong ons tot creativiteit. In die jaren zijn we gestart met het maken van tuinmeubelen zoals houten picknicktafels, tuintafels en tuinbanken. In het begin verkochten we een handvol picknicktafels per jaar. Gelukkig verkopen we inmiddels (nadat we in 2014 met de webshop zijn gestart) wekelijks vele picknicktafels.

Werkplaats

Een deel van onze werkplaats

Wij hebben geen massa productie. Elk product, wat het ook is, is maatwerk en dus uniek. De meeste producten worden dan ook op bestelling gemaakt.Via onze webshop verkopen wij de standaard producten en afmetingen die het meeste verkocht worden. Ondanks onze kleinschaligheid zijn wij ook groot in maatwerk en grote aantallen op verzoek.

Zie de contactpagina voor meer details.